Lackering

Behöver dina möbler eller köksluckor lackering?

Vi utför lackering av både nytt och gammalt, oavsett om det gäller en gammal möbel som behöver uppfräschning eller stolar. Vi lackerar köksluckor, inredning, trappor, montrar, butiksinredning, hyllor, bänkskivor, restauranginredning, byråer, vitrinskåp, instrument och mycket mer.

Vi erbjuder våra tjänster både till privatpersoner och företag, och vi har många olika kunder, från byggbolag till inredningsarkitekter, snickare och bygghandlare.

Lackering köksluckor

Byte av kök är både dyrt och tidsödande, därför är lackering av köksluckor ett smart, miljövänlig och billigare alternativ, särskilt om stommarna fortfarande är i ett bra skick är lackering ett bättre alternativ än att köpa nya köksluckor.

Efter många år förlorar i regel köksluckor sin glans. Vi kan lackera dina köksluckor i samma färg som tidigare, eller om du vill, välja en helt ny nyans. Vi kan hjälpa dig att välja rätt färg och leverera det resultat du önskar.

En nylackad bord från en duktig lackerare i Göteborg. Ytan är slät och jämn, och färgen ger en vacker och hållbar finish. Lackering Göteborg. En nylackad bord från en duktig lackerare i Göteborg. Ytan är slät och jämn, och färgen ger en vacker och hållbar finish. Lackering Göteborg.

Hanverkarmässig lackering

Lackering är en metod för att skydda ytan av en möbel eller kökslucka, samtidigt som man ger den en mer estetiskt tilltalande finish. Det finns många olika tekniker som kan användas för att lackera möbler och köksluckor, och valet av teknik beror på faktorer som materialet som ska lackeras, den önskade finishen och den färg som ska användas.

Olika metoder vid lackering

Spraylackering

En av de vanligaste teknikerna för lackering av möbler och köksluckor är spraylackering. Detta innebär att lacken appliceras med hjälp av en sprutpistol. En fördel med denna teknik är att den ger en jämn och jämn finish, samt att den kan användas för att applicera olika färger och nyanser.

Pensellackering

En annan teknik som kan användas är pensellackering. Denna teknik används ofta för mindre projekt där man vill ha en mer exakt kontroll över var lacken appliceras.

När det gäller valet av färger och nyanser finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Lackfärger kan matchas till nästan vilken kulör som helst och man kan få en rad olika finishar, som matt, halvblank eller högblank.

Rengöring av ytan

För att uppnå bästa resultat vid lackering är det viktigt att förbereda ytan ordentligt. Detta inkluderar slipning och rengöring av ytan för att se till att ytan är ren och redo för lackering. Det är också viktigt att välja rätt typ av lack och applicera den på rätt sätt för att se till att den sitter fast ordentligt och inte flagnar eller spricker.

Lackering köksluckor

Vid lackering av köksluckor är det extra viktigt att använda högkvalitativa lacker som är lämpliga för kök. Lacken bör vara tålig och lätt att rengöra, så att köksluckorna kan tåla daglig användning och slitage utan att tappa sin glans eller utseende. Valet av färg beror på den önskade stilen och inredningen i köket, men det är vanligt att välja färger som går i ton med resten av inredningen.

Det finns med andra ord många faktorer att ta hänsyn till när det gäller lackering av möbler och köksluckor. Det är viktigt att välja rätt teknik, medel och färg för att uppnå det önskade resultatet. Om man inte är säker på hur man ska gå tillväga är det alltid bäst att anlita en professionell lackerare för att se till att resultatet blir perfekt.

Välkommen till Aröds Inredningar, din partner vid lackering av möbler, snickerier och köksluckor i Göteborg.